Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiesessies & opleidingen

Informatiesessies & opleidingen

​​​Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) werkt aan de voorbereiding van nieuwe regelgeving met betrekking tot de beveiliging van radioactieve stoffen. Dit regelgevend initiatief vloeit voort uit internationale aanbevelingen en engagementen die door ons land werden aangegaan.

In het kader hiervan werd een eerste reeks informatiesessies georganiseerd in maart en april 2022 en een tweede in de loop van oktober en november 2022. Een eerste opleidingssessie is voorzien in december 2023.

IAEA training course on the Security of Radioactive Material and Associated Facilities – 11-15 december 2023

Zoals tijdens de stakeholdermeeting van oktober/november 2022 aangekondigd, organiseert het FANC in samenwerking met het IAEA (International Atomic Energy Agency) van 11 tot 15 december 2023 een opleidingscursus betreffende de beveiliging van radioactieve stoffen en bijhorende inrichtingen. Deze cursus zal plaatsvinden in het Marriott Hotel Grand Place, rue Auguste Orts 3-7, 1000 Brussels, en wordt gegeven door internationale experten, in het Engels.

Een voorlopig programma vindt u hier: Training Course on the Security of Radioactive Material in Use and Storage - Brussels - 11 > 15 December 2023

Deze cursus is bedoeld als basisopleiding voor personen die mogelijk, in toepassing van de toekomstige RAMAS-regelgeving, als ARB kunnen aangesteld worden.

Het totale aantal deelnemers is beperkt tot 35.

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 1 per organisatie.

Deze cursus wordt gratis aangeboden.

Er wordt verwacht dat deelnemers die toegelaten worden, de volledige opleiding zullen volgen. Deelnemers zullen op het einde van de cursus een deelnemingscertificaat van het IAEA ontvangen.

Het inschrijvingsformulier vindt u in bijlage. Enkel inschrijvingen via dit formulier naar het e-mailadres RAMAS@fanc.fgov.be worden behandeld.

Inschrijvingen dienen te gebeuren voor 31 oktober 2023.

Documenten: 

>> Vragen? --> RAMAS@fanc.fgov.be

 

Laatst aangepast op: 
29/09/2023