Overslaan en naar de inhoud gaan

Klachtenbeheer

Klachtenbeheer

Klachten over onze dienstverlening? Laat het ons weten!Klachten over onze dienstverlening?

Het FANC hecht veel belang aan de kwaliteit van haar dienstverlening.
Indien u echter ontevreden bent, of een opmerking heeft over bepaalde diensten, dan nodigen wij u uit om ons hierover te contacteren.

We behandelen uw klacht steeds met de grootste zorg en doen er alles aan om u een passende oplossing te bieden. Uw bijdrage zal ons helpen om onze activiteiten en diensten te verbeteren.

Voordat u contact met ons opneemt, gelieve onze folder te raadplegen : "Klachten over onze dienstverlening? Wij staan voor u klaar!".

Wat is een klacht?

Een klacht is een reactie van een klant die gebruik maakt / heeft gemaakt van de product- of dienstverlening van een overheidsorganisatie en daar niet tevreden over is.  Het is een reactie waar de klant van verwacht dat de overheidsorganisatie er iets mee doet om haar dienstverlening en werking te verbeteren.

Een klacht dient betrekking te hebben op:

  • de product- of dienstverlening
  • de resultaten van deze product- of dienstverlening
  • de wijze van uitvoeren van de product- of dienstverlening
  • de toepassing van een bestaande regelgeving
Een klacht of een beroep?

Een klacht onderscheidt zich van een beroep aantekening. Een beroep is een verzoek tot herziening van een administratieve beslissing, waarvan de voorwaarden (met inbegrip van termijn) worden voorgeschreven bij wet of regelgeving. Als u een administratieve beslissing wilt laten vernietigen, moet u beroep aantekenen. De te volgen beroepsprocedure staat altijd op de brief met de administratieve beslissing vermeld.

Hoe dient u een klacht in?
  • Bij voorkeur door het online klachtenformulier in te invullen (eveneens verkrijgbaar op verzoek via het nummer +32 (0)2 289 21 11) 
  • Per e-mail : claim@fanc.fgov.be
  • Per brief (FANC, Klachtenbeheer, Markiesstraat 1, bus 6A, 1000 Brussel).

Om een efficiënte verwerking van uw klacht te garanderen, is het absoluut noodzakelijk om uw naam en adres te vermelden. Wij geven de voorkeur aan elektronische communicatie en vragen u daarom ook om, indien mogelijk, ons uw e-mail adres na te laten.

Een ontvangstbewijs zal automatisch verzonden worden na ontvangst van uw klacht. Deze wordt vervolgens opgeslagen en door ons verwerkt. Wij beantwoorden uw klacht binnen de 30 dagen.

Bent u niet tevreden met het antwoord?

Indien u niet tevreden van onze interne klachtendienst bent, kan u contact opnemen met de Federale Ombudsman. Dit is een onafhankelijke dienstverlener die geen deel uitmaakt van de federale overheid. Hij zal uw klacht gratis en volledig onpartijdig onderzoeken.

www.federaalombudsman.be

 

Laatst aangepast op: 
24/03/2023