Overslaan en naar de inhoud gaan

Communicatie

Communicatie

Communicatie rond het dagelijks vervoer van radioactieve stoffen

Er worden dagelijks honderden transporten van radioactieve stoffen georganiseerd in België, vooral bestemd voor de medische sector. Deze transporten respecteren de door het FANC bepaalde procedures en worden niet meegedeeld.

Communicatie rond het bijzonder vervoer van radioactieve stoffen

Het FANC communiceert hierover voorafgaand via zijn website en achteraf wanneer het transport heeft plaatsgehad. De internetsites van de verzenders en de ontvangers geven online informatie. Een georganiseerd contactpunt binnen het FANC beantwoordt daarenboven alle vragen over dit onderwerp. Omwille van de beveiliging en de openbare orde kunnen wij de data, tijdstippen en trajecten van deze transporten evenwel niet gedetailleerd en nauwkeurig openbaar maken.

Anderzijds is er wel informatie voorzien voor de betrokken autoriteiten om het transport zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen, met aandacht voor het algemeen belang. De betrokken gouverneurs en burgemeesters, de federale politie, het Crisiscentrum ende lokale politie worden kort voor het transport geïnformeerd over de voorziene datum, het tijdstip en het traject.

 

Laatst aangepast op: 
14/09/2018